Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и помоћница градоначелника за локалну самоуправу, Драгана Солаковић примили су данас у Градској управи Града Сарајева представнике Савеза Рома КС, на челу са предсједником Савеза Бајром Бегановићем и потпредсједником Алијом Абазијем. Том приликом извијестили су градоначелника о њиховом раду, те о даљњим плановима, али и проблемима са којима се овај Савез суочава. „Савез Рома Кантона Сарајево има веома значајну улогу у хисторији ове земље, која је започета иницијативама појединаца. Главни циљеви Савеза су  образовање, култура и културно стваралаштво, информисање, социјално и материјално стање Рома, спорт и спортска култура. У реализовању тих циљева  потребна нам је помоћ општинских, градских и кантоналних власти“, истакао је Бегановић. 

Као основни проблем, Алија Абази, потпредсједник овог Савеза, истакао је постојање великог броја удружења које се баве ромском популацијом. „Финансијска средства намијењена Ромима, на тај начин се дијеле на више буџета и не помажу у рјешавању примарних потреба ове популације“, нагласио је Абази.

У току разговора истакнути су проблеми  рјешавања стамбених питања Рома, њиховог запошљавања, те обезбјеђивања бесплатних уџбеника и ужине за ученике ове популације.

Према ријечима градоначелника Бехмена потребно је да представници Савеза Рома Кантона Сарајево аплицирају на јавне позиве за пројекте које Град Сарајево расписује, те на тај начин доставе на разматрање  пројекат који желе реализовати и конкретне захтјеве за које вјерују да их Градска управа може испунити. Такођер их је упутио на бољу унутрашњу организацију између свих удружења која се баве ромском популацијом на подручју Сарајева.