Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић примио је данас шефа Мисије ОСЦЕ-а у БиХ, амбасадора Џонатана Муреа. Захваливши се на посјети, градоначелник Комшић је казао како ОСЦЕ у Сарајеву и Босни и Херцеговини има веома значајну и широку улогу. Са тим у вези, градоначелник је истакнуо како ОСЦЕ може утицати на побољшање стања у областима које се тичу грађана и њихових права, као што је образовање, здравство, темељна људска права, безбједносна ситуација, поготово кад је ријеч о малољетничкој делинквенцији…

„Двије школе под једним кровом треба под хитно укинути. То је једина сегрегација у Европи која код нас још постоји“, нагласио је проф. Комшић.

Амбасадор Мур је истакнуо улогу Мисије ОСЦЕ-а као координатора у помагању пројеката у БиХ.
„Наша обавеза је да сурађујемо са свим нивоима власти у БиХ. Врата ОСЦЕ-а су свима отворена. ОСЦЕ има 15 канцеларија широм БиХ, тако да можемо пратити конкретну ситуацију на терену“, казао је амбасадор Мур.

Додао је да ОСЦЕ безрезервно стоји на располагању идејама и пројектима градоначелника и Градске управе Сарајева, чији је циљ унапређење квалитете живота грађана.

[WPIMPINLINE:9629.jpg]

Амбасадор Мур изразио је задовољство сусретом са градоначелником Сарајева – града у којем се, додао је, „осјећа као код куће“.