Градоначелнице Сарајева Семиха Боровац примила је данас госпођу Сwанее Хунт, бившу амбасадорицу САД-а у Бечу, а садашнју проФесорицу Харвард Универзитета, која борави у Сарајеву поводом Интерактивних радионица Агенције за равноправност сполова БиХ и Министарства за лјудска права БиХ уз подршку УНДП-а. Пријему је присуствовала и госпођа Самра филиповић-Хаджиабдић, директорица Агенције за равноправност сполова БиХ.

&qуот;Ваш хумани ангажман добро ми је познат, а и Сарајлије памте да сте у вријеме обавлјанја амбасадорске мисије у Републици Аустрији, до 1997. године много времена посветили нашим проблемима&qуот;, истакла је градоначелница Боровац која се захвалила госпођи Хунт за организиранје симпозија за мир, бројне хуманитарне акције, прикуплјанје кнјига за спалјене сарајевске библиотеке, музичке инструменте за уништене школе, саднице за опустошене паркове, објавлјене кнјиге о Босни и Херцеговини, и свему осталом што је учинила за наш град и државу.

Посебну захвалност градоначелница је исказала Сwанее Хунт за подршку женама у БиХ и подстицају да се активније уклјуче у политички живот БиХ.

Госпођа Хунт захвалила је градоначелници на срдачној добродошлици и исказала задоволјство што је поновно у Сарајеву, граду који, како је казала, има предиван карактер. Она је исказала спремност да настави помагати Сарајеву у границама својих могућности, посебно у пројекту обнове сарајевске Вијећнице, с којим је добро упозната.

Извор: Градска управа