Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником предсједавајућег Градског вијећа Емином Швракићем и вијећником фикретом Махмутовићем данас је уприличила пријем за репрезентативце БиХ у сједећој одбојци, који су се на недавно одржаном Европском првенству у Мађарској, пети пут заредом окитили златном медалјом.

– Честитам вам поводом вашег најновијег успјеха, којим сте достојанствено представили олимпијски град Сарајево и државу Босну и Херцеговину. Град Сарајево зна да препозна величину изузетних спортиста и лјуди, што ви уистину и јесте. Ово што ви радите и постижете је истински ентузијазам и патриотизам јер само ко воли своју државу постиже овакве резултате – истакла је градоначелница Боровац, те додала да је Град Сарајево због тога одлучио да помогне ову репрезетацију са 16.000 КМ.

Замјеник предсједавајућег Градског вијећа Емин Швракић такођер је честитао овим врхунским спортистима и истакао да су сви градски вијећници једногласно подржали приједлог градоначелнице да се новчано награде наши &qуот;златни момци&qуот;.

Капитен Сабахудин Делалић у име цијеле репрезентације захвалио се градоначелници и Граду Сарајеву на овој подршци: &qуот;Ово није први пут да нас Град Сарајево подржава и због тога од срца у име свих репрезентативаца велико вам хвала.&qуот;

Током данашнјег пријема заједнички је указано на неопходност доношенја закона о спорту на државном нивоу како би се системски уредило Финансиранје наших репрезентација, спортских клубова и успјеха који они постижу.

Извор: Градска управа