Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је у Градској управи уприличила пријем за Ирну Пршеш, спорташицу НВО алтруиста &qуот;Свјетло&qуот; која је на Специјалним лјетним олимпијским играма у Кини, освојила златну медалју у пливанју. Пријему су присуствовали Емир Малишић и Мирсад Смајић, такођер чланови и спорташи ове НВО, извршни директор Харис Чаушевић и волонтер Мирела Овчина.

Градоначелница је честитала олимпијској шампионки на успјеху, те јој уз пригодан поклон, уручила и новчану награду.

– Ирна је храбро и на најболји начин представила своју државу као и олимпијски град Сарајево, те тиме показала да имамо и олимпијаца у нашем граду – истакла је Боровац.

Свестрана спорташица Ирна Пршеш захвалила се на подршци, те градоначелници поклонила маскоту са Олимпијаде у Кини.

Градоначелница је овом приликом изразила признанје и извршном директору Харису Чаушевићу који својом позитивном и покретачком енергијом изузетно много чини за особе са уманјеним способностима.

– Ирна, Емир, Мирсад као и други чланови НВО алтруиста &qуот;Свјетло&qуот; својим изванредним успјесима, небројено пута до сада, доказали су да је дијете са уманјеним способностима свако друго здраво дијете, које уз стручан рад, несебично залаганје и ентузијазам дјелатника, родителја и волонтера, може да води достојанствен, осмишлјен и креативан живот – истакла је градоначелница.

Боровац је додала да ова невладина организација и убудуће може рачунати на Град Сарајево као партнера, који је и у овој години предвидио Финансијска средства у виду подршке пројектима и активностима чланова НВО алтруиста &qуот;Свјетло&qуот;.

Захваливши се на пријему и подршци Граду Сарајеву коју имају још од свог осниванја, Чаушевић је са својим младим члановима градоначелницу упознао са пројектима које тренутно води ова организација, а ријеч је о школи демократије, арт-радионици, многобројним спортским секцијама… Они су овом приликом, такођер, истакли да очекују подршку органа власти кад је ријеч о наставку школованја, запошлјаванју и активном уклјучиванју особа са уманјеним способностима у све сФере живота како би постали корисни чланови друштва.

Извор: Градсла управа