Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је уручила десет стипендија дјеци жртава рата, члановима Удруженја &qуот;Образованје гради Босну и Херцеговину&qуот;. Студенти сарајевског универзитета добили су по 1.000 КМ као годишнју стипендију Града Сарајева који већ седам година стипендира чланове овог Удруженја.

&qуот;Ово није велики износ једне стипендије, али јесте једна велика и племенита намјера наше помоћи да се школујете и да у том процесу одете што далје. Ову стипендију схватите као улог Града Сарајева у ваш успјех.&qуот;, истакла је градоначелница, те изразила увјеренје да ће им ове стипендије помоћи да ријеше своје материјалне проблеме и да се могу усредоточити само на ученје. Градоначелница је обећала да ће потпора Града Сарајева члановима овог Удруженја засигурно бити наставлјена јер ово је, како је нагласила, наша најболја инвестиција за будућност.

Члан УО Удруженја &qуот;Образованје гради Босну и Херцеговину&qуот; Реджад Ћатић захвалио се у име Удруженја Граду Сарајеву на свој досадашнјој помоћи. &qуот;Град нам је један од највећих и најсигурнијих извора стипендиранја и до сада је осигурао стипендије у вриједности од 70.000 КМ.&qуот;

Један од добитника стипендије Едис Босно захвалио се у име свих стипендиста Граду на овој значајној подршци. &qуот;Ја већ трећу годину добивам ову стипендију и она ми је много помогла у школованју посебно у данашнје вријеме када је све поскупјело и када је тешко осигурати новац за школованје.&qуот;, рекао је он.

Стипендије су данас добили: Едис Босно (Полјопривредни Факултет, ИВ година), Ирнис Делија (Криминалистички Факултет, ИВ година), Јасмина Хуртић (Економски Факултет, ИИ година), Ади Бегановић (фПН, ИИИ година), Мидхат Адиловић (Машински Факултет, ИВ година), Мерсиха ТуФекчић (фПН, ИВ година), Алмина Омерагић (Економски Факултет, ИВ година), Джана Грцић (филозоФски Ф., Педагогија, ИИИ г.), Мевлида Чаушевић (Правни Факултет, ИИИ година) и Ален Кораћ (Економски Факултет, ИИ година).

Извор: Градска управа