У поводу предстојећих новогодишнјих празника, Град Сарајево је обезбиједио 1.291 поклон-пакетић Удруженју параплегичара и оболјелих од дјечије парализе КС, Удруженју &qуот;Просперитет Рома&qуот;, О.Ш. &qуот;Джемалудин Чаушевић&qуот;, Центру за слушну и говорну рехабилитацију, Дјечијем дому &qуот;Бјелаве&qуот;, Заводу за специјално образованје и одгој дјеце &qуот;Мједеница&qуот;, Удруженју слијепих КС, Удруженју &qуот;Оаза&qуот;, Удруженју грађана оболјелих од церебралне дјечије парализе КС, Педијатријској клиници, фондацији &qуот;Ал-Анама&qуот; и Штадлеровом дјечијем дому &qуот;Египат&qуот;.

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац посјетила је данас дјецу која се школују и бораве у склопу фондације &qуот;Ал-Анама&qуот; (бивша О.Ш. &qуот;Ал Wалидеин-Газзаз&qуот; на Мојмилу). Поклонивши им 181 новогодишнји пакетић, градоначелница је ученицима пожелјела да остваре своје желје, постану успјешни и нађу своје мјесту у овом граду и землји. У име дјеце и наставника градоначелници се захвалио Харис Пиперац, ученик седмог разреда, ријечима: &qуот;Хвала што сте данас дио нашег дјечијег свијета&qуот;.

Град је осигурао 228 пакетића за ромску дјецу. Тим поводом градоначелница је обишла и О.Ш. &qуот;Джемалудин Чаушевић&qуот; гдје је уручила 75 новогодишнја пакетића. Након пригодног новогодишнјег програма који су за градоначелницу приредили ромски ученици, Боровац им је пожелјела пуно успјеха у нјиховом далјем образованју, те да наставе нјеговати своју традицију, језик обичаје.

Боровац се данас дружила и са штићеницима Дјечијег дома &qуот;Бјелаве&qуот;, за које је Град Сарајево обезбиједио 104 новогодишнја пакетића.

– Кад год овдје дођем осјетим изузетну посвећеност особлја овој дјеци, која вас увијек дочекају са осмјехом и радошћу – истакла је Боровац.

Замјеник градоначелнице Јосип Јуришић посјетио је данас Педијатријску клинику болнице Кошево, гдје је свој дјеци која се лијече у овој здравственој установи уручио 120 поклон-пакетића. Честитајући им Нову годину доградоначелник је дјеци пожелио брзо оздравлјенје и што скорији повратак у нјихове домове.

Доградоначелник Јуришић обрадовао је и штићенике Штадлеровог дјечијег дома &qуот;Египат&qуот; дарујући им 65 пакетића.

Извор: Служба за односес јавношћу Града Сарајева