Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је са Илијом Шимићем, предсједником фондације Арс Аеви, потписала Уговор о реализацији одобрених средстава из Буджета Града Сарајева за 2007. годину, у износу од 100.000 КМ.

– Сретна сам да је Град Сарајево допринио томе да Арс Аеви успјешно одговори на изазов стваранја колекције и музеја савремене умјетности којим се Сарајево поноси као истинска европска културна метропола. Подршка Града Сарајева Пројекту Арс Аеви сигурно ће представлјати значајан допринос предстојећој промоцији Колекције Арс Аеви која би од јесени ове године, у Форми сталне изложбене поставке у Арт Депоу Арс Аеви, требала бити отворена за све грађане нашег града и државе, као и многобројне туристе који у све већем броју посјећују Сарајево – истакла је градоначелница Боровац, те потврдила да ће Град одобрити износ од 20.000 КМ намијенјен за покриће трошкова одржаванја Арт Депоа, од нјеговог отваранја за посјетиоце у јесен ове године.

Предсједник фондације Арс Аеви Илија Шимић изразио је увјеренје да ће &qуот;Арс Аеви, уз континуитет подршке Града Сарајева и других партнера, постати један од најзначајнијих симбола главног града Босне и Херцеговине као истинског европског културног центра, града који се већ сада поноси овим пројектом који је по свом концепту и достигнућима јединствен на интернационалној сцени савремене умјетности.&qуот;

Након потписиванја уговора, градоначелница Боровац је у пратнји својих домаћина: предсједника Шимића и генералног секретара фондације Арс Аеви Енвера Хаджиомерспахића погледала нову поставку Колекције Арс Аеви  смјештену у обновлјеном Арт Депоу Арс Аеви у Скендерији.

Град Сарајево који је заједно са Кантоном Сарајевом и државом Босном и Херцеговином иницијатор и суоснивач фондације Арс Аеви, од 2001. године у континуитету пружа материјалну подршку Пројекту Арс Аеви. Град је до сада  издвојио укупно 660.000 КМ, од чега 100.000 КМ ове године.

Извор: Градска управа