Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и замјеница предсједавајућег Градског вијећа Аида Хабул посјетиле су Удруженје &qуот;Жена жртва рата&qуот; и нјеговим чланицама том приликом уручиле 80 поклон-пакета са основним животним намирницама. Боровац и Хабул разговарале су са чланицама Удруженја које су током агресије на БиХ преживјеле најтеже облике злоставлјанја и тортуре, а које се данас налазе у доста тешкој социјалној ситуацији.

&qуот;Као градоначелница и као жена осјећам се обавезном да помогнем овим женама које су жртве и свједоци једног стравичног злочина. Дошла сам овдје да се лично упознам са нјима и нјиховим проблемима. Док се нјихов статус законски не регулише сви морамо пронаћи начин и могућности да им помогнемо.&qуот;, изјавила је градоначелница Боровац. Она је истакла да је на састанку са предсједницом овог Удруженја договорила да Град Сарајево издвоји одређена средства за текуће активности Удруженја, те да помогне у реконструкцији крова на кући једне од чланица.

Предсједница Удруженја &qуот;Жена жртва рата&qуот; Бакира Хасечић изразила је захвалност градоначелници и Граду Сарајеву што као ријетки органи власти у БиХ имају разумијеванја за ову категорију жена. &qуот;Овај гест градоначелнице има велику вриједност, најприје што је дошла да лично разговара са овим женама, а затим да им и у домену могућности на одређен начин помогне. Поносне смо што је Град Сарајево уз нас и што нас никада не заборавлја.&qуот;, додала је Бакира Хасечић.

Извор: Градска управа