Свечаност поводом додјеле награде \’\’Душко Кондор\’\’ за грађанску храброст и афирмацију грађанске храбрости одржана је данас у Пословном центру УНИТИЦ у организацији НВО “Гариво” Сарајево, а већ другу годину под покровитељством Града Сарајева и Aмбасаде Краљевине Норвешке у БиХ. Награда \’\’Душко Кондор\’\’ за грађанску храброст установљена је у част и сјећање на неуморног и бескомпромисног борца за грађанску храброст и симбола грађанске храбрости Душка Кондора.

“Живот који живимо у БиХ потврђује нам да још нисмо научили лекцију коју је наш Душко платио животом. Сваког дана све је већи број наших суграђана и суграђанки који не вјерују да могу да промијене нешто у друштву. Ово је нешто што ми, овдје присутни, а и многи други који данас нису ту, не можемо да дозволимо. Дио тог напора је и ова данашња свечаност и празник грађанске храбрости”, истакнуо је замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић који се у име Града обратио присутнима, те  уручио награду овогодишњим лауреатима.

Награду су добила лица која су својим дјелима, идејама, залагањем и личним примјером исказала или афирмисала грађанску храброст. Награде за грађанску храброст су уручене Крстану Бијељцу, Есаду Aлићу – постхумно, Слободану Пејовићу, Срђану Aлексићу – постхумно, Миомиру Мили Плакаловићу те Aмели Дудић за афирмацију грађанске храбрости.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу