Град Сарајево партнер је пројекта „Пхоениx – Култура за будућност“, у оквиру којег ће у наредним данима бити  постављена туристичка обиљежја на девет сарајевских мостова: Козја ћуприја, Шехер-ћехајина ћуприја, Латинска ћуприја, Дрвенија, Фестина Ленте, Ћумурија, Скендерија, Мост Суаде и Олге (Врбања), те Арс Аеви мост. Град Сарајево укључен је у ову активност с обзиром да је под његовом ингеренцијом корито ријеке Миљацке. Пројекат финансира Европска унија, а имплементирају га Општина Стари Град Сарајево, Зона унапријеђеног пословања (ЗУП) Башчаршија и Фондација Сарајево Навигатор, уз сагласност Завода за заштиту споменика, који дјелују у склопу Министарства културе и спорта ФБиХ.

Циљ ове активности је да се Сарајлијама и посјетиоцима Сарајева представи културно-историјска баштина града, те да се укаже на симболику сарајевских мостова, који већ вјековима повезују различите обале, различите културе, различите епохе…

Табле којима ће мостови бити означени садржават ће пиктограм и кратки историјат сваког од ових девет мостова, а на њима ће се наћи и QР кодови, помоћу којих ће заинтересирани посјетитељи лако и брзо моћи приступити опширнијим текстовима о мостовима, који се налазе на свеобухватном wеб порталу Дестинације Сарајево – www.destinationsarajevo.com.

Пројекат „ПХОЕНИX – Култура за будућност“ трајао је 18 мјесеци и дио је Програма „Сарајево 2014“ којег финансира ЕУ у оквиру обиљежавања стоте годишњице почетка Првог свјетског рата, с циљем да се из Сарајева широм свијета пошаље порука мира, помирења и солидарности.