Делегацију Градског вијећа Града Сарајева која борави у званичној посјети Републици Турској данас је примио замјеник градоначелника Бурсе Рецаи Екмекçи. Том приликом разговарано је о досадашнјој и наставку сараднје градова побратима.

Замјеник градоначелника Бурсе захвалио се Граду Сарајеву на топлом гостопримству 25 ученика из Бурсе у септембру ове године, те позвао нашу дјецу у узвратну посјету на лјетним камповима од јуна до августа 2008. године.

Разговарано је и о намјери овог турског града да се кандидира за домаћина зимских олимпијских игара, поводом чега је делегација Града Сарајева изразила спремност Сарајева да са Градом Бурсом подијели искуства о успјешној организацији XИВ Зимских олимпијских игара, одржаних 1984.г.

Вијећник у Градском вијећу Сарајево Идриз Ходжић предложио је да се повежу сарајевски ГРАС и БУРУЛАª из Бурсе, како би заједно са истанбулским предузећем УЛАШИМ реализирали пројекат обнове трамвајских шина у бх. пријестолници. Тим поводом делегација Града Сарајева посјетила је предузеће БУРУЛАª чији јој је менаджмент презентирао оперативно-контролни систем метроа.

Вијећник  фарук Осман Сијарић навео је потребу сараднје Универзитета, те повезиванја архива и библиотека с обзиром да наше државе, како је истакао, веже један заједнички – османски културни период.

Чланови делегације ГВ-а Града Сарајева у саставу: Емин Швракић, замјеник предсједавајућег Градског вијећа, градски вијећници фарук Осман Сијарић, фикрет Махмутовић, Идриз Ходжић и Дунја Рашевић, те секретар Градског вијећа СаФет Крајишник сусрели су се и са вијећницима Града Бурсе с којима су размијенили искуства те разговарали о унапређенју далјнје сараднје између законодавне власти двају градова побратима.

На крају посјете пријателјској Турског, чланови наше делегације посјетит ће и Истанбул, гдје ће их примити Ахмет Селамет, замјеник градоначелника и први замјеник предсједавајућег ГВ-а Истанбула.

Извор: Градска управа