На позив Краљевског тениског клуба „Барцелона“, замјеник градоначелника Сарајева Ненад Марковић, предсједник Тениског савеза КС и директор сарајевског АТП Челенџера Сенад Хаџимешић, те директор ТК „Тенис Про Сарајево“ Харис Кафеџић боравили су од 21. до 24.04.2009. у побратимском граду Барцелони. У делегацији је требало да буде и кантонални министар културе и спорта Емир Хаџихафизбеговић, који је због обавеза био спријечен да путује.

Током боравка у Барцелони Марковић, Хаџимешић и Кафеџић су се сусрели са почасним предсједником МОК-а Хуаном Антонијом Самараном, предсједником Краљевског тениског клуба "Барцелона" Хуан Марија Тинтореом и предсједником ФК "Барцелона" Јоаном Лапортом. Такође су присуствовали АТП турниру и мечевима Рафаела Надала, као и фудбалској утакмици Барцелона – Севиља. Током сусрета,  Хуан Антонио Самаран се занимао за ситуацију у граду Сарајеву, те је нагласио спремност да подржи будуће пројекте двају градова.
Значајан допринос дугогодишњој успјешној сарадњи Краљевског тениског клуба "Барцелона" и Тениског клуба „Тенис Про Сарајево“ дали су господа Хуан Марија Тинторе и Харис Кафеџић.
Доградоначелник Марковић сусрео се и са представницима Градске управе Барцелоне задуженим за спорт и културу са којима је разговарао о будућим заједничким пројектима двају побратимских градова из споменутих области.

Извор: Градска служба за односе са јавношћу