У четвртак 25.10.2007. године у 13.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примит ће миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје из Неw Yорка – учеснике Семинара, који се одржава у нашем граду у организацији Интеррелигијске службе Очи у очи, а под покровителјством Предсједништва БиХ.

Таненбаум центар за међурелигијско разумијеванје представлја невладину организацију у чији рад су уклјучени добитници Награде мировног дјелатника који су дјеловали у ратном окруженју, а долазе из Нигерије, Палестине, Израела, Индонезије, Јужне АФрике, Сјеверне Ирске, Колумбије, Судана, АФганистана, Балкана…

Мировни дјелатници је средишнја иницијатива коју је сугерирао амбасадор Рицхард Ц. Холброоке, а које проналазе релативно непознате појединце које надахнјују традиције властите вјере да дјелују у насилним сукобима и раде на миру и помиренју у својим заједницама.

Пријем ће се одржати у Овалној сали Градског вијећа Града Сарајева, ул. Хамдије Крешевлјаковића 3/1. Позивамо Вашег новинара и Фоторепортера/снимателја да забилјеже овај догађај.

Извор: Градска управа