Градоначелник Сарајева Алија Бехмен уручио је данас Захвалницу Града Сарајева за помоћ инвалидним лицима Сарајева и Босне и Херцеговине Роналду Смиту, представнику америчких ротаријанаца (Ротари дистрикта 7430 из Источне Пенсилваније, Ротари клуба Фремонт из Калифорније, Ротари Интернационал и Међународне федерације за инвалидска колица) донатора 560 инвалидских колица за инвалидна лица у Сарајеву и Босни и Херцеговини. Градоначелник је у Градској управи данас уприличио пријем за господина Смита, којем су присуствовали проф.др Ајнија Оманић, предсједница, и Фикрет Жунић, секретар Црвеног крста Кантона Сарајево, те Хасо Хубијар, предсједник Ротари клуба Сарајево.

Ову донацију у вриједности 41.000 долара реализује Црвени крст Кантона Сарајево у сарадњи са Ротари клубом Сарајево и Ротари клубовима у Бањалуци и Мостару.

„Захваљујем вам у име Града и грађана Сарајева и посебно инвалидних лица која ће добити ову вашу донацију а која ће им бити од велике помоћи. Ротаријанци које представљате чине свијет богатијим овим што чине на пољу хуманости и ја вам на томе од срца честитам“, рекао је том приликом градоначелник Сарајева.

Представник америчких донатора Рон Смит захвалио је градоначелнику на пријему и Захвалници Града Сарајева истичући да је међународном Ротари клубу који има више од два милиона чланова велико задовољство проводити овакве донаторске акције.

„Посебно нам је драго што у реализацији наше донације сарађују црвени крст и ротари клубови из Сарајева, Мостара и Бањалуке“, додао је Смит.

Укупно 560 колица предвиђено је као донација лицима са инвалидитетом у БиХ према раније утврђеном дистрибуционом плану и потписаним споразумима између Црвеног крста Кантона Сарајево и невладиних организација у БиХ.

[WPIMPINLINE:P1011303.jpg]