У петак 01.07.2016. године у 12.15 часова, градоначелник Сарајева Иво Комшић и градоначелница Дејтона Нан Валеј даће заједничке изјаве за новинаре у сали Градске управе Града Сарајева, улица Хамдије Крешевљаковића 3/3, након пријема уприличеног за делегацију из овог америчког града. Повод узвратне тродневне посјете вишечлане делегације пријатељског и побратимског града Дејтона је наставак, али и дефинисање конкретније сарадње у области образовања, културе, туризма ова два града, која су се побратимила 1999. године.

У пратњи функционера Града Сарајева, гости из Дејтона ће након пријема у Градској управи обићи Вијећницу и Меморијалну галерију 11/07/95, а у суботу Земаљски музеј БиХ и Тунел спаса. 

Делегација Града Дејтона ће послије Сарајева посјетити Бања Луку и Мостар, како би на основу Меморандума о разумијевању, ова четири града разговарала о успостављању сарадње у области предузетништва, високог образовања, спорта, инфраструктуре и екосистема.

Позивамо Вашег новинара и фоторепортера/снимаоца да забиљеже изјаве градоначелника Сарајева и Дејтона и о њима информишу јавност.