У недјељу 28. априла у 19.00 часова у Дому Оружаних снага БиХ одржаће се заједнички концерт Средњих музичких школа Сарајева и Фридрихсхафена, којим ће се обиљежити 10. година партнерства двију школа. Учеснике и госте овог културног догађаја пригодним ријечима поздравиће замјеници градоначелника Сарајева и Фридрихсхафена, др. Ранко Човић и Петер Хосвалд. Тим поводом ће вишечлана делегација њемачког града Фридрихсхафена, коју чине Петер Хосвалд, замјеник градоначелника, Дајана Јунгман и Хелене Вангарт из Градске управе, те 22 ученика и четири професора Средње музичке школе овог побратимског града, посјетити Сарајево, у периоду 27.- 30. априла.

Током боравка у нашем граду, представници Града Фридрихсхафена ће имати сусрете у Привредној комори КС, Првој гимназији, Гете институту, ДЗ „Омер Маслић“, док ће ученици и професори музичких школа оба града посјетити олимпијске планине и умјетничке радионице у Центру за дјецу и омладину Ново Сарајево, те одржати концерт и у Дому стараца у Неџарићима (КЈУ „Геронтолошки центар“).

Позивамо Вашу екипу да медијски попрати заједнички концерт Средњих музичких школа Сарајева и Фридрихсхафена и о њему обавијести јавност.