Сарајево је по други пут заредом добитник Златне туристичке руже за најболју укупну туристичку понуду у БиХ. Тако је одлучио главни и седам селекционих жирија, који су вечерас, на Свјетски дан туризма, на свечаности у Дому младих уз директан ТВ пријенос, додијелили златне туристичке руже и посебна признанја најуспјешнијим градовима, особама, туристичким објектима и организацијама.

– Мислим да ће Сарајево довијека привлачити туристе због разноликости културних споменика и гостолјубивости својих становника. Ми ћемо наставити са активностима на поболјшанју наше понуде – истакла је градоначелница Сарајева Семиха Боровац, након што јој је Никола Ширић, предсједавајући Вијећа министара БиХ уручио ово признанје.

Иначе, у 12 категорија уручено је 55 признанја свима који су постигли значајне резултате у промовиранју туристичких потенцијала Босне и Херцеговине.

Вечерашнје, друго по реду, радно-промотивно обилјежаванје Свјетског дана туризма у послијератној Босни и Херцеговини, представлја и почетак свеобухватне промотивне кампанје &qуот;Осмијех за Босну и Херцеговину&qуот;, која се наставлја и у наредном периоду, а која треба да генерира нове подстицаје у представлјанју туристичке понуде БиХ и грађенју нјеног имиджа у свијету.

Генерални покровителј овогодишнје свечаности било је Вијеће министара БиХ, а организатори кампанје: Туристичко удруженје БиХ, Туристичка заједница ф БиХ, Туристичка организација РС, Министарство ванјске трговине и економских односа БиХ, федерално министарство околиша и туризма, Министарство трговине и туризма у Влади РС, Влада Брчко Дистрикта, те РТВфБиХ и РТРС.

Извор: Градска управа