Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем примио је данас у Градској управи делегацију Министарства вањских послова Републике Индонезије, коју је предводила госпођа Ретно Лестари Приансари, начелница Генералне дирекције за Америку и Европу, а у делегацији је био и нерезидентни амбасадор за БиХ, Њ.Е. Мангаси Сихомбинг. Индонезијска делегација упознала је челнике Града Сарајева са намјерама њихове Владе да ускоро отвори амбасаду у Сарајеву.

„На тај начин желимо да ојачамо везе и сарадњу наших двију земаља и двају главних градова. То ће бити једна од девет нових амбасада у свијету које ће Индонезија отворити а захваљујући економском расту који наша земља биљежи упркос свјетској економској рецесији“, истакнула је госпођа Приансари приликом сусрета са градоначелником и замјеницима наглашавајући историјске везе наших двију земаља.

Градоначелник Бехмен изразио је задовољство што се Република Индонезија одлучила на овај корак и што ће Сарајево добити још једно дипломатско-конзуларно представништво.

„Наше двије земље имају добру и пријатељску сарадњу и она ће на овај начин посебно бити ојачана. Градска управа спремна је да помогне да амбасада Републике Индонезије што прије профункционише у Сарајеву“, додао је градоначелник Бехмен.

[WPIMPINLINE:P1011133.jpg]