Градоначелница Сарајева Семиха Боровац организирала је данас састанак у Градској управи са Сyлваином Роузеауом, представником Француске консултантске Фирме САфАГЕ и Цатхерином Гардавауд, савјетницом за економске послове и трговину Амбасаде Р француске у БиХ, а састанку су присуствовали и Златко Петровић, кантонални министар за просторно уређенје и заштиту околиша и Нермин Дрндо, представник КЈКП &qуот;Водовод и канализација&qуот;.

Данашнји сусрет представлја наставак разговора који су вођени средином овог мјесеца са представницима Амабсаде Р француске у БиХ, а чија је Влада заинтересирана за реализацију еко-пројеката на подручју града и Кантона Сарајево.

Током данашнјег сусрета представник Фирме САфАГЕ изразио је интерес за учешће у еко-пројектима у смислу пружанја стручне помоћи, знанја и технологије у процесу реализације пројекта обнове сарајевског колектора – централног пречистача отпадних вода у населју Бутиле, те увезиванја Источног Сарајева у комплентну водоводно-канализациону мрежу. Након што је министар Петровић упознао представника Француске Фирме са свим активностима које ресорно кантонално министарство води на овом пројекту, градоначелница Боровац је истакла да ће у међународним контактима лобирати с цилјем да се прикупе средства за реализацију овог за град значајног пројекта.

На крају је договорено да Фирма САфАГЕ успоставе сараднју са КЈКП &qуот;Водовод и канализација&qуот; у цилју размјене документације и вођенја стручних разговора, те сараднју са представницима опћина Источног Сарајева, Пала и Трново у цилју заштите изворишта  и ушча и протока ријеке Милјацке. 

Извор: Градска управа