Драги суграђани,

Iza nas je godina u kojoj smo uspjeli da Sarajevo uчinimo još ljepšim i funkcionalnijim. Vodeћi svjetski turistiчki izdavaч, u konkurenciji 200 gradova iz cijelog svijeta, dodijelio je Sarajevu 43. mjesto po privlaчnosti i ugodnosti življenja. Daleko iza nas su gradovi susjednih država.

Сарајево је овогодишнји добитник Златног пехара за гостолјубивост и Златне туристичке руже за најболју туристичку понуду у Босни и Херцеговини.

Сви наши гости, свјетски угледници, без изузетка су импресионирани напретком који смо постигли. Сарајево се на међународним скуповима уважава као равноправан партнер другим главним градовима и нјегови представници уживају посебну пажнју и поштованје. Тако други мисле о нама.

Драге Сарајлије,

Без вас и ваше подршке успјеси не би били могући. Зато је ово јединствена прилика да вам се у име градских власти на свему захвалим.

У 2007. години Сарајево ће бити још привлачније и угодније за живлјенје. Наставит ћемо са улјепшаванјем града, увођенјем више реда у свим сегментима у којима имамо надлежности и могућности. Подржават ћемо традиционалне културне маниФестације по којима је Сарајево препознатлјиво. Наставит ћемо са обнову културно-хисторијске баштине, којом се поносимо, а која је била препуштена забораву. Очекујем да ћемо у идућој години изградити олимпијски базен на Отоци, први такве врсте у Босни и Херцеговини. Наставит ћемо подржавати културно стваралаштво младих и нјихово што масовније уклјучиванје у спортске активности, како би наша омладина живјела здравим животом. Сарајево ће поновно бити домаћин међународних скупова, како то и доликује једном главном граду.

Поштовани суграђани,

Као олимпијски град Сарајево је у свијету познато по својој толеранцији, гостолјубивости и хуманости. Можемо, као и у свему другом, бити још и болји. Апелујем да у наредној години будемо хуманији, посебно према дјеци без родителја, самохраним мајкама, пензионерима, шехидским и породицама погинулих бораца, инвалидима и болеснима како би сви они били сретнији и задоволјнији.

И на крају свима вама, у Новој 2007. години желим добро здравлје, породичну срећу и још пуно успјеха у животу и раду.

Извор: Градска управа