Одбор за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева” у 2016. години, данас је, на својој сједници, утврдио приједлоге за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева” у 2016. години и упутио их Градском вијећу Града Сарајева на разматрање и коначно одлучивање. Током 2015. године, на иницијативу Одбора за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева“ у 2015. години, а везано за приједлоге и сугестије Одбора и Комисије за избор и именовања, на приједлог Градоначелника, Градско вијеће је усвојило Измјене и допуне Одлуке о начину и условима додјеле „Шестоаприлске награде Града Сарајева“, те је пречишћени текст Одлуке објављен у „Службеним новинама Кантона Сарајево“, број 48/15.

Јавни позив за предлагање кандидата, за ову годину, је био отворен од 05.01.2016. године до 25.01.2016. године. У року утврђеном у Јавном позиву, Градском вијећу Града Сарајева је достављен велики број приједлога. Одбор у саставу: Мирослав Живановић, Велија Катица, Градимир Гојер, Енес Хусејновић, Драго Јурић, Славен Ковачевић, Сања Лазар, Тарик Дрина, Игор Камочаји, Един Мустафић, Предраг Пухарић, Салих Селмановић, Џенана Златар, разматрао је пристигле приједлоге према прописаном и предходно утврђеном начину и поступку рада Одбора.

Одбор је радио у шест сједница и на посљедњој, данашњој, утврдио Извјештај о свом раду за Градско вијеће. Уз Извјештај је Градском вијећу упутио и утврђене приједлоге кандидата за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева” у 2016. години.

По два кандидата, међу којима ће Градско вијеће изабрати добитника, Одбор је предложио у области здравства и социјалне заштите као и за дјеловање у другим областима рада и стваралаштва.

Градско вијеће ће, између два предложена кандидата, одабрати добитника Награде у текућој години, за одређену област.
Два кандидата су предложена за додјелу Награде за дјеловање у области здравства и социјалне заштите (мр. Хаџан Коњо и Мартин Салзер).

Такође, два кандидата су предложена за додјелу Награде за дјеловање у другим областима рада и стваралаштва (Удружење „Образовање гради БиХ“ и Ирина Ловрић).

За додјелу Награде у области спорта предложен је само један кандидат (Мирсад Фазлагић), а за додјелу Награде за дјеловање у области културе и умјетности, такођер један кандидат Миломир Ковачевић – Страшни.

Градско вијеће Града Сарајева ће на својој сједници која се планира одржати 09.03.2016. године, размотрити и донијети одлуке о додјели „Шестоаприлске награде Града Сарајева” у 2016. години.

ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ОДБОРА
Велија Катица ,с.р.