Прије усвајања дневног реда 14. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавао г. Жељко Лер, на приједлог градоначеника Aлије Бехмена, повучен је Приједлог одлуке о трансформацији „ПЕП“ Друштва са ограниченом одговорношћу за пренос и емитовање програма Сарајево у Јавно предузеће „Градска радио-телевизија Сарајево“, д.о.о Сарајево. Градско вијеће је усвојило   Одлуку о разрјешењу предсједавајућег Одбора за буџет и финансије Градског вијећа Града Сарајева Марина Иванишевића из СДП-а, а на његово мјесто Градско вијеће је именовало вијећницу  Јелену Миситу.

Прихваћена је Одлука о разрјешењу замјеника предсједавајућег Мандатско-имунитетске комисије Градског вијећа Града Сарајева Марина Иванишевића. Такође, дужности је разријешена  Јелена Мисита са мјеста замјенице предсједавајућег Комисије за равноправност сполова.

Вијећници Града Сарајева су прихватили Програм манифестације обиљежавања 6. априла-Дана града Сарајева у 2010. години. Програм поводом 6. априла обухваћа свечану сједницу Градског вијећа на којој ће се овогодишњим добитницима уручити признања Града Сарајева, а у оквиру програма биће реализоване  бројне културне и спортске манифестације.

Градско вијеће је прихватило  Извјештај о раду Правобранилаштва Града Сарајева у 2009.години.
Градски вијећници утврдили су нацрте одлука о приступању изради РП „Парк-шума Мојмило“, РП “Циглане“ и РП „Aхатовићи“ , те  их  упутили  у јавну расправу у трајању од 15 дана.

Вијећници Града Сарајева примили су к знању Информацију о успјеху ученика у средњим школама на подручју Града Сарајева у школској 2008./2009. години.
На сједници Градског вијећа Града Сарајева покренут је и већи број вијећничких иницијатива и питања.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу