Градско вијеће Града Сарајева на данашнјој 21. сједници усвојило је  Буджет Града Сарајева за 2007. годину, који износи 14.568.328 КМ. Такођер је усвојена Одлука о извршенју Буджета Града Сарајева за 2007. годину.

Коментирајући усвојени Буджет градоначелница Сарајева Семиха Боровац између осталог је истакла: &qуот;Овим буджетом 36 одсто укупних средства резервисали смо за капиталне пројекте, 20 одсто за Финансиранје друштвених дјелатности, а 18 одсто за комуналну инФраструктуру сходно новим одлукама из ове области које је донијело Градско вијеће. У наредној години очекујемо повећанје приходовне стране Буджета, прије свега знатно већа средства у гранту Кантона Сарајево према Граду Сарајеву, а исто очекујемо од федерације БиХ и државе БиХ које су дужне да Финсирају свој главни град.&qуот;

Вијећници су усвојили Приједлоге Одлуке о усвајанју и Одлуке о провођенју Измјена и допуна РП Пословне зоне &qуот;Шип&qуот;. Усвојен је и Приједлог Одлуке о приступанју изради Измјена и допуна регулационих планова &qуот;тока-Меандер&qуот; и &qуот;Пионирска долина&qуот;.

На данашнјој сједници вијећници су такођер усвојили Програм рада Градског вијећа Града Сарајева за 2007. годину, те Програм међународне сараднје Града Сарајева за наредну годину. Градско вијеће дало је сагласност о потписиванју Повелје о пријателјској сараднји градова Сарајева и Дубровника, као и на Одлуку о прихватанју донације Кралјевине Шведске у музичким инструментима.

Градско вијеће утврдило је Приједлог Одлуке о именованју чланова Одбора за додјелу Шестроаприлске награде, Приједлог Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о условима и начину додјеле Шестоаприлске награде, те Приједлог Одлуке о признанјима и награди Града Сарајева.

Извор: Градска управа