Градска управа наставлја реализацију пројекта &qуот;Освјетлјенје зграде Желјезничке станице и Трга жртава геноцида у Сребреници&qуот;. За освјетлјенје зграде Желјезничке странице Град је у буджету за 2005. годину издвојио 70.000 КМ. Након израде Главног пројекта, потписан је уговор са Фирмом &qуот;Електинг&qуот; д.о.о. Радови су у завршној Фази, а ускоро би требао бити регулисан и приклјучак електричне енергије.

Како планирана средства нису била доволјна за завршетак пројектованих радова, у реализацију пројекта уклјучиле су се и Желјезнице федерације БиХ удруживанјем средстава у износу од 15.000 КМ.

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписала је са директором Завода за изграднју КС Бесимом Мехмедићем Уговор о преносу средстава у износу од 4.000 КМ Заводу за прибавлјанје електроенергетске сагласности и вршенје стручног надзора над извођенјем радова илуминације зграде Желјезничке станице и ванјске расвјете Трга.

Град Сарајево у буджету за 2006. годину издвојио је 60.000 КМ за ванјско освјетлјенје Трга жртава геноцида у Сребреници. До сада је урађено геодетско сниманје, припремлјен је идејни пројекат и ускоро треба почети припрема изведбеног пројекта, као предувјета за почетак радова.

Поред споменутог, Град има намјеру ставити у Функцију Фонтану на Тргу. Све активности су у вези са настојанјима градоначелнице Семихе Боровац да Сарајево буде град по узору на европске метрополе, угодан за живот грађана, али и туристима који у нјега долазе.

Извор: Градска управа