Уз подршку Града Сарајева, Удружење за унапређење образовања дјеце са и без потешкоћа у развоју „ЕДУС – Едукација за све“, поводом 20. новембра – Међународног дана дјетета, у Вијећници је организовало изложбу под називом „Таленти из сјене“ која ће трајати до 23. новембра. На изложби су представљени радови више од 20 дјеце са потешкоћама у развоју. Неки од њих су радови ученика који су тренутно у Ј.У. Мједеница и програму ЕДУС, а неки су радови сачувани из ранијих генерација. Осим цртежа, изложене су и слике на свили, мозаици, те скулптуре и рељефи у глини и керамици. Теме су разноврсне, од пејзажа до портрета, укључујући и интерпретације великих мајстора, као што су Ван Гогх, Матиссе, Да Винци, итд.

[WPIMPINLINE:9632.jpg]

У центру ауле посјетиоци имају прилику да виде маштовити, минијатурни град, сачињен од глинених кућа. Слободним изразом, креативношћу и вјештином младих аутора, ова изложба надмашује уобичајене школске изложбе и, према ријечима панелиста, парира професионалним умјетничким изложбама.

Циљ изложбе је указати на изузетан таленат појединаца те им пружити једнаку пажњу и могућност да га реализирају, у своју и у корист друштва, без обзира на њихове потешкоће.

[WPIMPINLINE:9631.jpg]