„Град Сарајево ће и ове године подржати фестивал \’Дани Сарајева у Београду\’ који ће се по четврти пут одржати у главном граду Србије у периоду од 19. до 23. маја ове године“, истакнуо је замјеник градоначелника Мирослав Живановић током данашњег сусрета са Мајом Мичић и Динком Сијерчићем, представницима Иницијативе младих за људска права, иначе организатором овог фестивала.

„Током прошлогодишњег фестивала уприличен је богат позоришни, филмски и музички програм, са око 300 умјетника из босанскохерцеговачке пријестолнице. Кроз фестивал се препознао дубоки смисао представљања културе два духовно блиско повезана града и била је то прилика да се отворе многе табу теме, преиспитају предрасуде, те разбије горак талог прошлости. Потрудићемо се да и ове године направимо исто тако успјешне Дане Сарајева у Београду“, рекла је Маја Мичић из Иницијативе младих за људска права из Београда.

С обзиром да је Град Београд и ове године обећао подршку одржавању овог фестивала, током данашњег сусрета договорено је да се управе оба града укључе у припреме и заједно са Иницијативом младих за људска права организују четврти, још садржајнији и посјећенији фестивал.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу