Градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписала је данас уговоре са представницима шест удруженја, за које је из Буджета Града Сарајева за 2006. годину издвојено укупно 36.000 КМ.

– Град Сарајево континуирано издваја средства за удруженја инвалидних особа, а овај хумани гест данас је био усмјерен према удруженјима која имају највећи број чланова. Данашнје потписиванје уговора је била и прилика да се болје упознамо са проблемима наших грађана, чланова ових удруженја и да заједно покушамо пронаћи модусе за рјешаванје тих проблема – истакла је градоначелница Сарајева, изражавајући увјеренје да ће се, укланјанјем архитектонских баријера и промјеном образаца понашанја, створити хуманији и потицајнији увјети за све чланове друштва, а посебно за особе са онеспособлјенјем.

Удруженје грађана оболјелих од церебралне дјечије парализе КС и Удруженје параплегичара и оболјелих од дјечије парализе данас је добило  7.000 КМ, Удруженје оболјелих од полимyелитиса повреде мозга и кичмене мождине КС и Удруженје оболјелих од морбус црохна и улцерозног цолитиса БиХ 6.000 КМ, а по 5.000 КМ издвојено је за активности Удруженја дистроФичара КС и Удруженја оболјелих од мултиплесклерозе КС.

Предсједница Удруженја параплегичара и оболјелих од дјечије парализе Кантона Сарајево Зула Селимовић је подсјетила на проблем архитектонских баријера у граду, које онемогућавају несметан одлазак инвалидних особа у позоришта, кина и домове здравлја.

Предсједник Удруженја грађана оболјелих од церебралне дјечије парализе Невенко Новотни се захвалио градоначелници Боровац, што су, захвалјујући донацији Града Сарајева, болесна дјеца до шеснаест година старости обухваћена програмом Физикалних вјежби.

На крају састанка заклјучено је да се уз помоћ удруженја направи листа приоритета за издвајанје средстава овим удруженјима  и да Координациони одбор инвалидних организација иступа јединствено, како би се нјихови проблеми што прије систематизирали и ријешили на државном нивоу.

Извор: Градска управа