Данас су у Кантону Сарајево потписани споразуми о суфинансирању реализације Пројекта уређења ријечних корита и Пројекта уређења и чишћења регулисаног корита ријека Миљацке у оквиру Програма провођења мјера коришћења и уређења пољопривредног земљишта у индудационим подручју. У име Владе КС споразум је потписао министар привреде Емир Хреновица, а њему су се придружили начелници сарајевских општина Илиџа и Хаџићи Сенаид Мемић и Хамдо Ејубовић, у име Града Сарајева помоћник градоначелника, Хамдо Карић, те овлаштени представници општина Илијаш, Нови Град, Стари Град, Трново и Вогошћа.

Вриједност потписаних споразума износи 2.500.000,00 КМ и ова намјенска средства прикупљена од водне накнаде удружена са средствима локалних заједница биће утрошена за регулисање ријечних водотока друге категорије у Кантону Сарајево као и за заштиту пољопривредних површина која су прва на удару поплава, а која су својим хемијским и физичким својствима посебно погодна за ту намјену.
 
"Ово је наша стална заједничка обавеза поготово када смо свједоци честих плављена и излијевања ријека из корита широм Европе. Заједно са општинама можемо корисно искористити ова средства, уредити и прочистити водне токове и сачувати пољопривредно земљиште. Рјешавање имовинско-правних односа на тим подручјима је посебно питање које треба паралелно рјешавати, а наша сарадња са локалном заједницом наставиће се и у другим областима и на другим пројектима", нагласио је министар Хреновица приликом данашњег потписивања споразума између Кантона Сарајево, Града Сарајева и сарајевских општина о уређењу ријечних корита.

Извор: Прес служба КС