Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и гувернер Града Ал Ахмеди (Држава Кувајт) Шеик Ибрахим Ал Доаиј данас су потписали Споразум о сарадњи двају градова. Споразумом је утврђено да између двају градова постоји обострани интерес за развијање културних, привредних и других односа у складу са традиционалним пријатељством народа Босне и Херцеговине и Кувајта. „Односи наших двију земаља који су давно започели сада имају шансу да се још развијају. Веома смо заинтересовани за развој Босне и Херцеговине на разним пољима, тако мисли наш народ и Влада“, рекао је приликом потписивања Споразума гувернер Ал Доаиј.

Подсјећајући да је Град Сарајево побратим са Градом Кувајтом од 1998. године, градоначелник Бехмен је нагласио могућност привредне сарадње градова двију земаља, посебно на пољу туризма као и културне сарадње.

Током данашњег сусрета договорено је да привредне делегације двају градова ускоро размијене посјете Сарајеву и Ал Ахмедију те размотре могућности за склапање конкретних уговора чија би реализација била основ за унапређење односа двају градова и у коначном склапању побратимских веза.

Данашњем свечаном чину потписивања Споразума присуствовали су замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић, те амбасадор Државе Кувајт у БиХ Њ. Е.  Мохамад Фадел Кхалаф Х Ал-Телаији и амбасадор БиХ у Кувајту Њ. Е. Јасин Равашде.

[WPIMPINLINE:P1013685.jpg]

[WPIMPINLINE:P1013688.jpg]

[WPIMPINLINE:P1013707.jpg]