Поводом Дана државности Босне и Херцеговине, представници Града Сарајева су заједно са делегацијама свих нивоа власти у земљи положили цвијеће и одали почаст погинулим бранитељима нашег града и земље. Градоначелник Иво Комшић и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Миро Лазовић одали су почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје Вјечна ватра. Градоначелник Комшић, бивши предсједавајући ГВ-а Сабахудин Делалић, замјеник градоначелника Аљоша Чампара и замјеник предсједавајућег ГВ-а Миро Лазовић обишли су мезарје Ковачи и мезар првог предсједника РБиХ Алије Изетбеговића гдје су положили цвијеће и одали почаст шехидима, палим борцима и бранитељима нашег града.

[WPIMPINLINE:9637%201.jpg]

Градоначелник Комшић и замјеник предсједавајућег ГВ-а Лазовић су заједно са градским вијећницима Едином Латиф, Сувадом Керлом и Вибором Ханџићем одали почаст на Спомен-обиљежје убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992.-1995.

[WPIMPINLINE:9638.jpg]

Замјеник градоначелника Ранко Човић, градски вијећници Сања Лазар и Енес Хусејновић на Спомен-парку Враца одали су почаст антифашистима и патриотима који су себе и свој живот уградили у темеље државе Босне и Херцеговине.

Градски вијећници Борис Ридерле, Роберт Плеше и Алија Хоџић обишли су градска гробља Лав, Св. Јосип, Св. Марко и мезарје Стадион Кошево, положили су цвијеће и одали почаст. Бивши предсједавајући ГВ-а Сабахудин Делалић заједно са градским вијећницима Драгом Јурићем, Хасаном Хоџићем и Енесом Хусејновићем одао је почаст и положио цвијеће на Спомен-обиљежје на Тргу ЗАВНОБИХ-а.

[WPIMPINLINE:9639.jpg]