Данас је у Олимпијском базену на Отоци одржана пресс конФеренција поводом прве послијератне ватерполо утакмице између Ватерполо клуба &qуот;Јадран&qуот; из Неума и Градског клуба водених спортова Сарајево која ће се у овом базену одржати сутра са почетком у 18.00 сати.

На конФеренцији новинарима су се обратили: замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић, директор ЈП &qуот;Олимпијски базен Отока&qуот; Мујо Гец, предсједник Управе Градског клуба водених спортова Сарајево Јанко Гојковић и главни тренер за ватерполо Един Баралић.

Доградоначелник Јуришић изразио је задоволјство због одржаванја ове пријателјске утакмице. &qуот;Град Сарајево се изграднјом Олимпијског базена на Отоци опредјелио да аФирмира пливачке спортове у Сарајеву. Сада имамо експанзију пливачког спорта у Сарајеву, до сада је основано 18 пливачких клубова који редовно тренирају у базену.&qуот;, истакао је Јуришић те обећао и будућу подршку Града пливачким клубовима и Олимпијском базену.

Директор базена Мујо Гец рекао је да Олимпијски базен спремно дочекује сутрашнју утакмицу, а вечерас је домаћин играчима ХАВК Младост из Загреба који се налазе на припремама у Сарајеву.

Тренер Баралић нагласио је да Градски клуб водених спортова Сарајево има добру екипу која ће се моћи супроставити екипи &qуот;Јадрана&qуот; из Неума.

Јанко Гојковић се у име Управе Градског клуба водених спортова Сарајево захвалио Граду Сарајеву и Олимпијском базену &qуот;Отока&qуот; на подршци организацији ове пријателјске утакмице.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева