У понедјељак, 20.06.2016. у 8.30 часова у сали Градске управе Града Сарајева, улица Хамдије Крешевљаковића 3/3 одржаће се прес конференција поводом одржавања Конференције под називом „Локална власт за друштва заједничких вриједности у југоисточној Европи” чији су организатори Град Сарајево Пројект друштва заједничких вриједности „Цлуб де Мадрид” и Фондација друштва заједничких вриједности Сарајево. На прес конференцији ће се обратити градоначелник Сарајева Иво Комшић, оснивач Фондације друштва заједничких вриједности Сарајево Златко Лагумџија, бивша премијерка Словачке и чланица Мадридског клуба Ивета Радицкова, замјеница градоначелника Тиране Брунилда Паскали  и предсједник Скупштине Града Подгорице Ђорђе Сухих.

Конференција „Локална власт за друштва заједничких вриједности у југоисточној Европи”, одржат ће се истог дана са почетком у 9.00 часова у сали Градског вијећа Града Сарајева (спрат И, улица Хамдије Крешевљаковића број 3), коју ће отворити градоначелник Комшић.
 
На Конференцији ће узети учешће представници локалних власти из региона и наше земље, представници Вијећа Европе, као и међународни експерти. Кроз пет сесија, учесници ће разматрати значај концепта „друштва заједничких вриједности” и публикације „Локална власт за друштва заједничких вриједности”. Планирано је усвајање декларације о успостави мреже градова у југоисточној Европи и мреже бх градова заједничких вриједности.

Позивамо Вашег новинара и фоторепортера/снимаоца да забиљеже овај догађај и о њему обавијесте јавност.