На данашњој прес конференцији, посљедњој поводом јавног дочека Нове године, Аљоша Чампара, замјеник градоначелника и предсједник ИО за Јавни дочек Нове године, истакао је како су све припреме за јавни дочек Нове године ушле у посљедњу фазу. Учесници  Централног програма дочека, који ће се одржати под мотом „Тропска ноћ у Сарајеву”, су бх. бендови. Централни програм ће испред ББИ-а центра у 21 х започети наступом ДЈ Мухамеда Трнке, Диванхане, потом сарајевске рок групе The Last Location, Конвоја, репера Френкија. У Нову годину грађане ће увести бх. плесачи и Сарајево драм Оркестра у ритму самбе, а иза помоћи до 1 час ће све присутне забављати бенд Serous Beat Lovers.

Тачно у поноћ биће уприличен ватромет са зграде Фероелектра и на Мојмилу, након којег ће градоначелник Сарајева Иво Комшић упутити новогодишњу честитку, заједно на бини са извођачима програма и партнерима у организацији овога догађаја.

Чампара је нагласио је да је и ове године Град организовао Дјечији програм у оквиру Јавног дочека Нове 2014. „Овај пут у сарадњи са Радијем 8 прошлог петка у Међународном центру за дјецу и младе Ново Сарајево на Грбавици изведена је дјечија новогодишња представа под називом „Чаролија“ у три термина, када смо подијелили пакетиће установама које се брину о дјеци без родитељског старања, дјеци у стању социјалне потребе и дјеци са умањеним способностима. Иначе, Град Сарајево је ове године обезбиједио укупно 1.000 пакетића за 16 оваквих установа, а неке смо дан прије представе и посјетили, дружили се са дјецом и обрадовали их пакетићима“.
Прес конференцији присустовали су представници МУП-а КС, Заштитарске службе Нова Гама, Кантоналне инспекције и Туристичке заједнице, који су се данас обратити присутнима. Ирфан Нефић, портпарол МУП-а КС, казао је како је ово традиционално сарадња, те како ће и ове године бити предузете све безбједносне мјере како би Јавни дочек Нове године прошао у најбољем реду, без већих проблема, као и прошле године. „Ангажовати ћемо довољан број полицајаца, са циљем превентивног дјеловања против евентуалног кршења закона. Желим подсјетити и да ће доћи до привремене потпуне обуставе саобраћаја, у периоду од 19:00 до 05:00, у улицама Титова, од Трампине до улице Кошево, те једног дијела Радићеве, од Бранилаца и Титове. Полицајци ће урадити све како би грађани били сигурни, али такође и велики број наших гостију. Овом приликом апелирам на све грађане, посебно старије, да утичу на своју дјецу, да не користе пиротехничка средства. Такођер апелујем на све учеснике у саобраћају да не конзумирају алкохол, или да не користе возила ако ће конзумирати\’“. Нефић је напоменуо како се употреба пиротехничких средстава кажњава новчаном казном од 300-900 КМ, а за родитеље малољетника новчаном казном од 400-1200 КМ.

Алија Јашаревић, директор Заштитарске службе – Нова Гама, казао је како су извршили све неопходне потребне припреме са њихове стране. „Договорили смо поставку заштитне ограде, а биће ангажовно и 135 заштитара“, додао је Јашаревић.

Феђа Хаџифејзовић и Маријан Мијајловић, обратили су се у име ФАЦЕ ТВ-а, генералног медијског покровитеља Јавног дочека. Нагласили су како је ово први пут да ће се овакав пријенос радити у ХД формату и  преносити путем сателита широм Европе, Америке и Аустралије, те како је овај дочек закључак успјешне године за ФАЦЕ ТВ.
Што се тиче техничке организације, дакле постављања бине испред ББИ центра, лед екрана, расвјете и разгласа, за то је задужена фирма ПРОЕВЕНТ.
Присутнима се обратила и Асја Хаџиефендић Мешић, портпарол Туристичке заједнице Кантона Сарајево и нагласила како у периоду Нове године долази до повећања броја туриста. „Ми смо у претходном периоду имали велико интересовање локалних и регионалних медија, не само поводом дочека, него и учесника. Бројне туристичке агенције нудиле су аранжмане дочека Нове године у Сарајеву. Имали смо такође велики број упита, тако да очекујемо велики број посјетилаца из Црне Горе, Словеније, Хрватске, а посебно Далмације, али такође и Западне Европе и наше дијаспоре“.

И ове године наставиће се традиција обиласка Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево, Прве полицијске управе МУП-а КС и Завода за хитну медицинску помоћ КС, како би им се захвалило што ће у празничној ноћи бити на услузи грађанима и гостима града. Градоначелник Комшић ће заједно са својим сарадницима иза помоћи посјетити породилиште како би подијелио радост и срећу са родитељима прворођене/ог Сарајке/Сарајлије, а дежурним докторима и сестрама пожелио сретну Нову годину. 

Партнери Града Сарајева у организацији и промоцији Програма Јавног дочека Нове 2014. године су: градске општине (Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град), Кантон Сарајево, Туристичка заједница КС, МУП КС, јавна комунална предузећа „Парк“ и „Рад“ и БХ Телеком; медијски покровитељи: Ослобођење, Радио Стари Град и Антена Сарајево, портал Source production, Метромедија, и ФАЦЕ ТВ као генерални медијски покровитељ.