Клуб ранијих градоначелника Сарајева поздравио је пресуду Уставног суда ФБиХ по захтјеву градоначелника Алије Бехмена за заштиту права на локалну самоуправу у вези са одредбама чланова 2., 3., 4., 5. и 10. Закона о имовини Кантона Сарајево, којом је утврђено да је повријеђено право Града Сарајева на локалну самоуправу, те којом се Граду враћа његова имовина. „Заокупљени судбином и правним статусом Града драстично ограничених могућности и надлежности, са задовољством смо, као ранији градоначелници Сарајева, дочекали пресуду Уставног суда ФБиХ којом се утврђује да је појединим члановима Закона о имовини Кантона Сарајево повријеђено право Града Сарајева на локалну самоуправу.

Вјерујемо да је то можда ситан корак, али снажан потицај у настојањима на успостављању Сарајева као стварно главног града једне суверене државе, за какво су се Декларацијом о слободном и јединственом Сарајеву из јула 1994. године опредијелили његови грађани, за какво смо се и за какво се и данас и ми залажемо.

Честитајући Управи Града на постигнутој побједи, очекујемо да ће она и даље дјеловати у истом правцу на добробит Града и његових грађана“, истакнули су ранији градоначелници Сарајева.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу