Након учешћа КПК \”Корчула\” и осовојеног првог мјеста на Међународном ватерполо турниру \”ИГРЕ МЛАДИХ 2010\”, који је одржан у мају 2010. године у Олимпијском базену Сарајево, настављена је сарадња између Града Сарајева и Града Корчула. На позив градоначелника Корчуле Мирка Духовића, прве вечери (23.07.2010.) програма XV међународног Марко Поло Фестивала, ревијом \”Пут свиле\” из колекције \”АР\” представили су се млади бх. дизајнери предвођени госпођом Амелом Радан. Друге вечери, у такмичарском дијелу, наступила је група \”ЕКСТРА 2000\” из Травника са пјесмом Дубоко у срцу Сарајево спава\”.

У име градоначелника и Града Сарајева, проф.др. Татјана Љујић-Мијатовић, замјеница предсједавајућег Градског вијећа, на самом отварању Фестивала поздравила је учеснике и грађане Корчуле, а наредног дана (24.07.2010.) је имала званичан сусрет са градоначелником Корчуле, гдје је било ријечи о наставку сарадње двају градова у области културе, спорта и туризма.

Проф. др. Татјана Љујић Мијатовић позвала је градоначелника Корчуле да посјети Сарајево, а умјетнике са Корчуле да се ускоро представе сарајевској публици на једном од наших међународних фестивала културе као што су Сарајевска зима и Башчаршијске ноћи.

[WPIMPINLINE:P7230435.jpg]

[WPIMPINLINE:P7230433.jpg]