На 8. сједници БАЛЦИНЕТ-а у Новом Саду, Сарајеву је повјерена организација наредног Самита градоначелника великих балканских градова 2008. године. Замјенику градоначелнице Сарајева Предрагу Митровићу симболично је уручена застава мреже балканских градова и на тај начин је Сарајево преузело предсједаванје овом асоцијацијом.

Митровић је изразио интерес Сарајева да преко БАЛЦИНЕТ-а дође до еуропских програма из којих се Финансирају пројекти локалних заједница. Такођер, он је позвао градоначелнике балканских градова на равијанје привредне и културне сараднје. Митровић је казао да ће долазак градоначелника у Сарајево, на 9. самит БАЛЦИНЕТ-а сматрати подршком нашим напорима да се што скорије Босна и Херцеговина и Сарајево уклјуче у еуроатланске структуре.

Градоначелник Солуна Вассилиос Папагеоргопоулос, који је прије осам година иницирао осниванје БАЛЦИНЕТ-а, изразио је увјеренје да ће Самит у Сарајеву бити најорганизованији до сада. Он је позвао учеснике КонФеренције да се активно припремају за наредни период када ће се еуропски новчани Фондови имплементирати директно преко градова, а не као до сада преко држава.

Извор: Градска управа