Сарајево је добитник златног пехара гостолјубивости и златне туристичке руже за најболју туристичку понуду у БиХ. Наиме, поводом завршетка Финалне емисије &qуот;Туризам плус&qуот; 27.09. на Свјетски дан туризма на свечаности у Дому РТВБиХ уз директан тв пријенос додијелјене су златне туристичке руже и посебна признанја најуспјешнијим градовима и туристичким субјектима у БиХ и то у седам категорија.

У категорији гостолјубивости златни пехари додијелјени су Сарајеву и Градачцу. Жири саставлјен од новинара из 11 ТВ кућа одлучио је да златна туристичка ружа припадне Сарајеву за најболју туристичку дестинацију, док су у истој категорији признанја додијелјена Тузли, Банјалуци и Брчком. 
Преузимајући златну туристичку ружу и златни пехар градоначелница Сарајева Семиха Боровац истакла је како јој је припала велика част да прими два овако значајна признанја за град Сарајево. &qуот;До сада су нам на гостолјубивост, као темелјну и препознатлјиву одлику  Сарајева указивали сви драги гости из иностранства који су у нјега долазили, као и престижни свјетски листови попут Wасхингтон Пост-а. Сада сам као градоначелница Сарајева посебно поносна што  примам Златни пехар гостолјубивости од нашег домаћег жирија.
&qуот;Такођер ми је неизмјерно драго што је Сарајево добило титулу најболје туристичке дестинације у Босни и Херцеговини, а туризам и јесте будућа развојна окосница града Сарајева. Вјерујем да ће и далје архитектонски склад нашег града, лјепота живота у различитости, гостолјубивост Сарајлија, препознатлјива национална кухинја и прелијепа природна богатства привлачити туристе из цијелог свијета.&qуот; додала је градоначелница Боровац.
&qуот;Златна туристичка ружа&qуот; награда је коју су утемелјили аутори ТВ пројекта &qуот;Туризам плус&qуот; у сараднји фТВ-а и РТРС-а а уз подршку Мисије УСАИД-а у БиХ.

извор: Градска управа