Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике Олдтимер клуба из Забока (Република Хрватска) који у мају слједеће године организира међународни мотоциклистички раллy на релацији Забок – Сарајево.Према ријечима предсједника Олдтимер клуба Забок Драгутина Тисанића очекује се учешће близу 130 возача мотора из 10 европских земалја.

Вожнја би трајала четири дана, а траса је конципирана на релацији Забок – Славонски Брод – Добој – Зеница – Сарајево. &qуот;Наши чланови посебно су били заинтересирани за долазак у Сарајево будући да су се многи од нјих својевремено такмичили на сарајевским стазама и за Сарајево их вежу најлјепше успомене.&qуот;, нагласио је Тисанић.

Доградоначелник Јуришић је истакао да ће Сарајеву бити част угостити олдтимере који су одувијек представлјали посебну атракцију, те да ће им Град омогућити угодан и занимлјив боравак у Сарајеву. У том смислу предложен је и сусрет са члановима Олдтимер клуба из Сарајева.

Према плану и програму мотоциклистички раллy требао би се десити од 24. до 27. маја 2009. године. Олдтимери ће, како су најавили организатори, возити моторе старе од 30 до 100 година који су врло јединствени и актрактивни.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева