Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је имала сусрет са ученицима среднјих школа о теми &qуот;Моја домовина Босна и Херцеговина&qуот;. Сусрете је организирала невладина организација &qуот;Дјеца стубови свијета&qуот;, а поводом 1. марта, Дана независности БиХ. Градоначелница Боровац је изразила задоволјство због уприличеног сусрета с младима, нагласивши да би овакви сусрети требали постати традиционални.

&qуот;Битно је да ви осјећате лјубав према својој домовини и да је у лјубави градите. Ви сте генерација која ће обилјежити вријеме које долази и у том настојанју потребно је да младе генерације схвате да се на заједички начин, разумијеванјем и договором може градити држава БиХ&qуот;, казала је градоначелница Сарајева. Она је  истакла да не треба правити разлику међу дјецом нити у РС-у, нити у фБиХ, те да млади требају домовину гледати без територијалних разграниченја и без икаквих граница.

Среднјошколци су позвали и дјецу из РС-а, сву која имају осјећај за домовину БиХ, да заједно прославе и обилјеже 1. март, Дан независности БиХ. Предложено је да се организира и посјета Банјој Луци да би млади из Сарајева разговарали са својим вршнјацима о овој теми.

Друженју је присуствовао и проФ. др. Исмет Диздаревић који је нагласио да институтуције образованја и одгоја морају дјеловати у правцу развијанја осјећаја патриотизма.

Предсједница невладине организације &qуот;Дјеца стубови свијета&qуот; фатима Хукић је нагласила да код дјеце и младих треба развијати лјубав према домовини &qуот;не због некога другог него и због самог дјетета, јер дијете тако испунјава своју душу, а с пуном душом може да Функционира нормално&qуот;. Дина Мусановић, ученица другог разреда Прве бошнјачке гимназије прочитала је реФерат о теми &qуот;Моја домовина БиХ&qуот;.