На позив градоначелника Коње Тахира Акурека, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић од 11.-17. новембра, боравио је у посјети овом пријатељском граду. Том приликом, сусрео се и са замјеником секретара и почасним конзулом БиХ у Коњи Ерцаном Услуом, шефом Одјељења за вањске послове Селимом Yуцелом Гулеком и главним гувернером Коње Муамером Еролом.

Градоначелник Комшић је подсјетио домаћине на пројекат обнове Иса-бегове текије, с обзиром да су представници Града Коње током службене посјете Сарајеву 2008. године, изразили жељу да овај пријатељски град учествује у овом пројекту. Упознавши своје домаћине с Одлуком Комисије за очување националних споменика БиХ о проглашењу Иса-бегове текије националним спомеником БиХ, градоначелник Комшић је овом приликом обновио захтјев за заједничку реализацију овог пројекта.

Током сусрета, потврђена је донација 20 трамваја Града Коње предузећу „ГРАС“, чији ће транспорт преузети Агенција за међународну сарадњу и координацију Републике Турске (ТИКА) за БиХ. Захваливши се на овој донацији, градоначелник Комшић је замолио своје домаћине да размотре могућност донирања комби-буса Олимпијском базену „Отока“ за пријевоз ученика основних школа на часове пливања. Овим пројектом проширила би се сарадња градова Сарајево и Коња и на најмлађе генерације.

[WPIMPINLINE:9654.jpg]

[WPIMPINLINE:c_9653.jpg]