На Олимпијском базену Отока данас је одржан традиционални новогодишњи прес градоначелника Сарајева проф. др. Иве Комшића. Пријему су присуствовали и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Градимир Гојер, замјеник градоначелника, Аљоша Чампара, градски вијећник Хасан Хоџић, секретар Градске управе, Елвир Хаџиахметовић, и директор Олимпијског базена Отока-Меандер, Авдија Хасановић. Градоначелник се осврнуо на реализиране пројекте и активности у 2013. и представио планове и пројекте Града за 2014. годину. Посебно је нагласио чињеницу да Градска управа у наредну годину улази без дугова, за разлику од прошле године када је била у минусу 2 милиона марака, а што је наслијеђени дуг од пријашње администрације.

„Град Сарајево са својим буџетом који је јако мали не може имати развојне пројекте. Кантон Сарајево који је такођер у јако тешкој ситуацији нам је преполовио буџет, те смо добили 5,5 милиона марака. Планирали смо средства од четири опћине које чине град, из њихових промета некретнина и опћинских такси. Али, и они су нам преполовили приходе. Тако да је наш буџет заиста сведен на минимум. Уз  то, наслиједили смо 2,5 милиона марака дуга од претходне Градске управе. Остали приходи су нам такођер преполовљени и плус на то 2,5 милиона пренесених обавеза, углавном уговорених обавеза. Наравно, ту се ради о манифестацијама које су у интересу Града, културним, спортским и разним другим на којима ми морамо инсистирати, које морамо одржавати, јер Град Сарајево тако врши своју промоцију“, истакао је Комшић, те нагласио важност Олимпијског базена и развој водених спортова, као и важност подршке Града оваквој установи, јер на тај начин Град индиректно уклања дјецу са улица, чува од дроге и свих других порока. 

Говорећи о пројектима Града за идућу годину, градоначелник Сарајева је издвојио обиљежавање 100. годишњице Другог свјетског рата, 30. годишњица Олимпијаде, завршетак обнове Вијећнице, обнова Олимпијског музеја, те пројекат обнове жичаре према Требевићу.

„Обиљежавајући 100 година од почетка Првог свјетског рата, ми морамо бити спремни да бројне свјетске званичнике дочекамо у јуну идуће године у обновљеној Вијећници. У вези са обиљежавањем те годишњице планирали смо бројне пројекте, односно културне, меморативне, научне и спортске манифестације у јуну идуће године. Очекује нас и обиљежавање 30 година од одржавања Олимпијаде у Сарајеву, те ћемо поводом тога уприличити фестивал хокеја у Зетри, а љубљанска Олимпија је изразила жељу да одигра двије такмичарске утакмице у том мјесецу у Зетри, и то против аустријских хокејашких клубова КАЦ Клагенфурт и ВСВ из Вилаха. Сигурно је да ће очи цијелог свијета бити идуће године упрте у главни град БиХ и томе морамо одговорити на најбољи начин", казао је Комшић.

Замјеник предсједавајућег Градског вијећа Градимир Гојер, казао је да је Иво Комшић направио јако пуно од доласка на ову функцију и исказао менаџерске способности, те тиме допринио хармонизацији односа између Градске управе и Градског вијећа.

„Управо та хармонизација којој је веома допринио Комшић требала би получити резултат који ће овом граду вратити, барем једним дијелом, мултиетнички лик. Оно што је сигурно јесте да ћемо у наредном периоду интензивно радити на томе“, истакао је Гојер.