Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике фондације &qуот;Босанскохерцеговачка иницијатива жена&qуот; и других невладиних организација с којима је разговарала о Формиранју вијећа невладиних организација при Уреду градоначелнице Сарајева. Вијеће би се бавило активним учешћем у рјешаванју битних питанја из области којим се баве невладине организације.

Приједлог за Формиранје вијећа невладиних организација при Уреду градоначелнице иницирала је извршна директорица фондације &qуот;Босанскохерцеговачка иницијатива жена&qуот; Маријана Динек.

&qуот;Разговарали смо о актуелним питанјима и проблемима који се јавлјају између невладиних организација и власти које Финансирају нјихов програм&qуот;, казала је новинарима, након састанка, градоначелница Боровац додавши да ће &qуот;врло радо Формирати вијеће уз помоћ асоцијација и НВО-а које су присуствовале данашнјем састанку&qуот;.

&qуот;Цилјеви вијећа ће бити да се утврде одређени пројекти и цилјеви до краја године који могу да се реализирају. Затражит ћу ребаланс буджета у том правцу ради реализиранја одређених пројеката који ће допринијети болјем станју и болјем квалитету живота&qуот;, казала је градоначелница Боровац.

&qуот;Видјели смо да велики број средстава које власти, односно конкретно Град улаже у невладин сектор и различита удруженја грађана, не резултира оним што се очекује, а јасно су истакнута и питанја одговорности НВО-а за преузиманје средстава&qуот;, казала је Боровац.

Извршна директорица фондације &qуот;Босанскохерцеговачка иницијатива жена&qуот; Маријана Динек је нагласила да НВО желе радити и помоћи овоме граду те желе понудити квалитетне програме.

Слједећи састанак је заказан за 29. Фебруар у 10.00 сати.

Данашнјем састанку у Градској управи присуствовали су представници &qуот;Босанскохерцеговачка иницијатива жена&qуот;, &qуот;Дјеца ступови свијета&qуот;, ОИА, &qуот;Образованје гради БиХ&qуот;, БИМА, &qуот;Млади за младе&qуот;, Центар за жене &qуот;Жар&qуот;, &qуот;Крила наде&qуот; и &qуот;Актива&qуот;. Договорено је да се упути позив и другим невладиним организација које су заинтересиране за рад овог вијећа.

Извор: Новинска агенција фЕНА