У Градској управи данас је одржана прес конференција поводом организације обиљежавања 1. маја, Међународног празника рада, на којој је представљен програм у организацији Града Сарајева. „Одлучили смо се поновно да грађанкама и грађанима, дјеци и омладини, радницима и пензионерима, те грађанима који су у потрази за послом, уприличимо садржајан и интересантан викенд. Овог пута у партнерству са Владом Кантона Сарајево и Међународним центром за дјецу и омладину Ново Сарајево. Слоган наше манифестације је “Хај\’мо сви у Вилс”, што говори да је центар догађаја и овог пута Вилсоново шеталиште“, истакнуо је замјеник градоначелника Игор Камочаји.

Програм почиње првомајским уранком, односно буђењем града од 7 до 9 часова уз Сарајево Друм Оркестра и вожњом Хепи Буса главним сарајевским улицама. Напомињемо да ће се и заинтересовани грађани моћи возити овим бусом који ће у 7 часова кренути од Катедрале и заустављати се на Долац Малти, код РТВ Дома, на Добрињи, Алипашином Пољу, Отоци, Пофалићима, Скендерији, код Вијећнице, на Маријин Двору и тако до Вилсоновог шеталишта. Наредни садржај је окупљање грађана у Вилсоновом шеталишту од 9 до 10 часова када је предвиђена јутарња кафа из велике џезве коју је обезбиједио “Виспак” Високо и дружење уз музику Сарајево Друм Оркестра.

Од 10 часова и 30 минута слиједи програм за најмлађе када почиње Ликовна радионица за дјецу о теми “Црвенкапица и вук”. Ова ликовна радионица реализоваће се у сарадњи са Међународним центром за дјецу и омладину Ново Сарајево. У 13 часова предвиђено је проглашење најбољег рада и, наравно, награде за најталентованије, те наступ плесних група из Међународног центра за дјецу и омладину. Од 10 до 14 часова на програму је мини баскет и такмичење у трицама у организацији КК “Кош” гдје су такође планиране симболичне награде за најбоље шутере. Сви могу да учествују без обзира на пол и године. Такође, од 10 до 15 часова трајаће акција прикупљања играчака и одјеће за “ГуГу” хуманитарни базар.

Први пут на отвореном, одиграће се представа за дјецу “Црвенкапица” коју игра млада глумачка екипа Кемал Чебо, Аида Буква, Аднан Горо и Нусмир Мухаремовић. Представа почиње у 12 часова. Од 13 до 15 часова грађани ће моћи уживати у партију “ДеБел Боја и Згоднеја”.

И на крају, од 14 до 15 часова традиционално организован је првомајски пасуљ који ће припремити тетка Зилха и Народна кухиња Стари Град за све присутне на Вилсоновом. Град Сарајево је један од покровитеља концерта Ерогених зона, Елвиса Ј. Куртовића и Недима који ће бити одржан у Дому младих у вечерњим часовима са почетком у 21 час, у комплетној организацији Секције младих Синдиката Босне и Херцеговине. Улаз на концерт је бесплатан.

Доградоначелник Камочаји позвао је у име Града Сарајева све грађане, као и наше госте у граду да нам се придруже у недјељу, 1. маја у Вилсоновом, да се дружимо и уживамо у првомајском дружењу, и, наравно, у добром програму са поруком “Хај’мо сви у Вилс”.

Медијски покровитељи програма обиљежавања 1. маја у организацији Града су РСГ и РСГ1, дневне новине „САН“ и портал “Сарајево-x”.