Поводом 25. новембра, Дана државности БиХ, заједничка делегација Града Сарајева и четири градске опћине данас је положила цвијеће, те ученјем фатихе и минутом шутнје одала почаст погинулим бранителјима на спомен-обилјежја Вјечна ватра, шехидско спомен-мезарје Ковачи, Гроблје Лав, спомен-парк Враца и спомен-обилјежје на Тргу ЗАВНОБиХ-а.

– 25. новембар је дан који нас подсјећа на обнову државности БиХ и потврђиванје нјеног континуитета. Подсјећа нас и на обавезу захвалности босанскохерцеговачким антиФашистима и патриотама који су себе и свој живот уградили у темелје државе Босне и Херцеговине. Данас смо сретни што припадамо генерацији која своју будућност може градити у својој држави. То од нас тражи и одговорност да будемо на висини задатка, да своју землју развијамо на корист свих наших грађана. Босна и Херцеговина саздана на хилјадугодишнјој традицији толеранције и суживота наша је једина домовина и наша једина будућност коју морамо развијати у правцу европских и евроатланских интеграција. – истакла је градоначелница Семиха Боровац, која је са предсједавајућим Градског вијећа Марином Иванишевићем и замјеником Јосипом Јуришићем, одала почаст и положила цвијеће на спомен-обилјежје Вјечна ватра.

Градоначелница Боровац и нјен замјеник Јосип Јуришић у име Града Сарајева положили су цвијеће на шехидско спомен-мезарје Ковачи и на мезар првог предсједника Предсједништва БиХ Алије Изетбеговића.
Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић, замјеница предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и предсједавајући Опћинског вијећа Центар Мухамед Алаим положили су цвијеће на гроблју Лав, док су секретар Градске управе Милорад Којовић и представници Опћине Ново Сарајево одали почаст и положили цвијеће на спомен-парк Враца.
Градски вијећник Војислав Терзић и представници Опћине Нови Град положили су цвијеће и одали почаст на Тргу ЗАВНОБИХ-а.

Извор: Градска управа