Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, са замјеником Слободаном Нешковићем, примио је данас Масао Схиканоа, шефа представништва за Балкан Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈИЦА) који је челницима Града презентовао пројекте које ова агенција намјерава да ради у Сарајеву.

„Први пројекат је набавка резервних дијелова за раније дониране аутобусе сарајевском ГРАС-у, за шта је Влада Јапана обезбиједила 10 милиона јена. Такође желимо да радимо на промоцији бх. туризма, јер у Јапану влада интерес за Босну и Херцеговину, а посебно за Сарајево као олимпијски град“, истакнуо је господин Схиканоа, који је челницима Града представио и пројекте ЈИЦА-е на подручју БиХ, попут могућности финансирања пројекта изградње коридора Vц који пролази кроз БиХ, те подршке Термоелектрани Угљевик.

Градоначелник Бехмен овом приликом је захвалио пријатељском Јапану на помоћи Сарајеву и Босни и Херцеговини истичући да народ БиХ ту помоћ, која прелази 500 милиона УС долара, итекако цијени. Бехмен је нагласио да је Градска управа Града Сарајева спремна да сарађује са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу и на будућим пројектима.

Извор: Градска служба за односе са јавношћу