Od nedjelje početak sezone klizanja na Zetri

U nedjelju 01.01.2006. godine u 18.00 sati, zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić ozvaničit će početak sezone klizanja u Olimpijskoj dvorani "Zetra".

Gradska uprava je izdvojila 100.000 KM za troškove postavljanja, održavanja i korištenja ledene plohe u "Zetri" i tako omogućila našoj djeci i omladini besplatno klizanje u toku zimskog raspusta. Također ove godine je sa Hokejaškim savezom BiH dogovoreno da se organizira besplatna škola hokeja na ledu. Inače, predviđa se da će oko 50.000 djece moći besplatno koristiti ledenu plohu u "Zetri".

Potpisan Aneks 2 Ugovora za izvođenje druge faze radova na izgradnji olimpijskog bazena na Otoci

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor "Unigradnje" d.d. Sarajevo Vehid Adilović danas su potpisali Aneks 2 Ugovora za izvođenje druge faze radova na izgradnji prvog zatvorenog 50-metarskog olimpijskog bazena na lokalitetu Otoka-Meander.

Druga faza podrazumijeva pokrivanje bazena, limarske, bravarske i dio hidroizolatorskih radova, te postavljanje dijela vodovodnih i kanalizacionih instalacija. Predviđeni rok završetka ovih radova je 31. maj 2006. godine, kada bi objekat bazena trebao biti pokriven i zatvoren.

– S obzirom da se već naziru problemi u osiguranju nedostajućih sredstava, odlučna sam da uložim maksimalan napor da Sarajevo dobije prvi olimpijski bazen u kojem će se obučavati djeca-neplivači kojih prema pokazateljima ima više od 70 posto, te organizirati treninzi za sportiste koji se bave plivanjem, vaterpolom, podvodnim i drugim vrstama sportskih disciplina na vodi – istakla je gradonačelnica Borovac te dodala da realizacijom ovoga projekta Grad Sarajevo će biti spreman da organizira velika međunarodna takmičenja na kojima će ugostiti velika plivačka imena Evrope i svijeta.

Što se tiče finansijske konstrukcije, za prvu fazu Grad Sarajevo je obezbijedio 3,8 miliona KM, a za realizaciju druge Aneksom Ugovora osigurano je 4 miliona KM, s tim da su Grad i Kanton Sarajevo iz Budžeta izdvojili po 2 miliona KM. Budžetom Grada Sarajeva za 2006. godinu, koji je usvojen na danas održanoj 8. sjednici Gradskog vijeća, za nastavak radova na bazenu osigurano je milion KM, tako da za završetak izgradnje ovoga objekta treba obezbijediti još 5,5 miliona KM. 
izvor:Gradska uprava

Podjela novogodišnjih paketića djeci na Pedijatrijskoj klinici i Udruženju paraplegičara

U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac u petak 30.12.2005. godine u 11.00 sati posjetit će i uručiti 107 novogodišnjih paketića djeci na Pedijatrijskoj klinici Bolnice Koševo.

Istog dana, u 14.00 sati, Josip Jurišić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva posjetit će i uručiti 87 novogodišnjih paketića Udruženju paraplegičara KS, (ul. Grbavička 6).