Одржана Девета сједница Градског вијећа Града Сарајева

На данас одржаној Деветој сједници Градског вијећа Града Сарајева вијећници су усвојили Одлуку о усвајанју измјена и допуна Регулационог плана Квадрант Ц1 – Маринјин Двор и Одлуку о провођенју измјена и допуна овога регулационог плана.

Градоначелница Сарајева апелује да одмах проФункционира градски и приградски саобраћај

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац оштро осуђује јутрошнје неФункционисанје јавног градског саобраћаја због чега трпе недужни грађани града Сарајева. Нико не оспорава право на штрајк али он мора бити проведен без послједица за град и грађане.

Разговор у Градској управи о развоју културолошког туризма у Сарајевској регији

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић са сарадницима примио је данас Давида Кинга, шеФа УСАИД-овог &qуот;Пројекта подизанја конкурентности развојем кластера&qуот; и Алвина Росенбаума, експерта из области културолошког туризма са сарадницима с којима је разговарао о могућностима развоја ове гране туризма и туризма уопће у Сарајевској регији.

Одржано Прво отворено првенство Града Сарајева у нордијском скијанју у склопу маниФестације “Сви на снијег”

Под покровителјством Града Сарајева, а у организацији Скијашког клуба “Широкача” у недјелју 29. јануара на Великом полју на Игману одржала се, пета по реду, традиционална маниФестација “Сви на снијег”, која је окупила неколико стотина лјубителја снјежних спортова из Сарајева, Вареша, са Златибора и Сокоца.

9. Сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 31.01.2006. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 9. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду је, између осталог, Приједлог Одлуке о начину спровођенја јавног интереса Града Сарајева у области спорта, Приједлог одлуке о условима и поступку прихватанја покровителјства Града Сарајева, те Приједлог Одлуке о организацији маниФестације &qуот;Гастро Фестивал Сарајево&qуот;.

Градоначелница и Градска управа лидери у пројекту обнове Градске вијећнице

Градоначелница и Градска управа бит ће лидер у пројекту обнове Градске вијећнице, договорено је на састанку који је градоначелница Сарајева Семиха Боровац одржала са кантоналним министрима просторног уређенја, те културе и спорта, као и са представницима Националне и универзитетске библиотеке БиХ, Федералног и кантоналног Завода за заштиту културно-хисторијског и природног наслијеђа, те Завода за планиранје развоја КС, Опћине Стари Град и др.

Позив на маниФестацију \”Сви на снијег\”

Под покровителјством Града Сарајева а у организацији Скијашког клуба &qуот;Широкача&qуот;, у недјелју 29. јануара на Великом полју на Игману одржат ће се 5. традиционална маниФестација &qуот;Сви на снијег&qуот;.