Press-konferencija povodom održavanja Prvog sarajevskog festivala pop-rock muzike za učenike osnovnih škola

U ponedjeljak 03.04.2006. godine u 12.00 sati održat će se press-konferencija, na kojoj će Predrag Mitrović, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i Senad Bostandžić, direktor UG "Princes krofne" najaviti program Prvog sarajevskog festivala pop-rock muzike za učenike osnovnih škola, pod nazivom "Pjevajmo domaće" u Bosanskom kulturnom centru 6. aprila s početkom u 18.00 sati.

Za Ars Aevi 100.000 KM od Grada Sarajeva

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je sa Enverom Hadžiomerspahićem, generalnim direktorom Fondacije Ars Aevi, potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2006. godinu, u iznosu od 100.000 KM.

Osvjetljenje zgrade Željezničke stanice pri kraju, na redu vanjsko osvjetljenje Trga žrtava u Srebrenici

Gradska uprava nastavlja realizaciju projekta "Osvjetljenje zgrade Željezničke stanice i Trga žrtava genocida u Srebrenici". Za osvjetljenje zgrade Željezničke stranice Grad je u budžetu za 2005. godinu izdvojio 70.000 KM. Nakon izrade Glavnog projekta, potpisan je ugovor sa firmom "Elekting" d.o.o. Radovi su u završnoj fazi, a uskoro bi trebao biti regulisan i priključak električne energije.