Градоначелница Боровац поздравила учеснике 7. Европских кнјижевних сусрета

У присуству многобројних домаћих и страних умјетника и гостију, вечерас су у Вијећници отворени Седми европски кнјижевни сусрети, који се одржавају од 18. до 21. маја у организацији француског културног центра &qуот;Андре Малрауx&qуот;.

Делегација словеначке Опћине Изола у посјети Граду Сарајеву

Вишечлана делегација словеначке Опћине Изола на челу са градоначелницом Бредом Печан сутра стиже у посјету Граду Сарајеву.На приједлог градоначелнице Сарајева Семихе Боровац поклони делегације Опћине Изола бит ће уручени ЈУ &qуот;Дјеца Сарајева&qуот; вртићу &qуот;Дјечији град&qуот; на Мојмилу (Трг Барцелоне бб) у петак 19.05.2006. године у 11.00 сати.

Град Сарајево један од потписника Протокола о пројекту \”Трамвајске пруге Илиджа-Храсница-Војковићи-Добринја-Неджарићи\”

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић са представницима Града Источно Сарајево, Министарства промета и комуникација КС, Опћина Илиджа, Источна Илиджа и Нови Град, те КЈКП ГРАС и РРА СЕРДА данас је потписао Протокол о сараднји за реализацију пројекта &qуот;Трамвајска пруга Илиджа-Храсница-Војковићи-Добринја-Неджарићи&qуот;, у дужини од 15.500 метара.

Градоначелница примила новоименованог амбасадора Палестине у БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас у наступну посјету новоименованог амбасадора Палестине у БиХ Нј.Е. Зухариа Ал-Схуна. Градоначелница је амбасадору изразила добродошлицу у Сарајево и Босну и Херцеговину и пожелјела да нјегова дипломатска мисија у наредном периоду допринесе развијанју добрих и пријателјских односа Палестине и БиХ.

Град Сарајево подржао и овогодишнје 45. Сарајевске дане поезије

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и члан Друштва писаца БиХ и предсједник Извршног одбора маниФестације &qуот;Сарајевски дани поезије&qуот; Хаджем Хајдаревић данас су потписали Уговор о реализацији одобрених средстава за суФинансиранје 45. Сарајевских дана поезије.